Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak na klasyczne bagietki, ale w wersji mini.
1. PODMŁODĘ przygotować 12 h przed pieczeniem: mąkę połączyć z 1 łyżeczką drożdży i ciepłą wodą. Zamknąć miskę i odstawić w ciepłe miejsce. Gotowa pomłoda ma zapach drożdżowo-alkoholowy i mocno gazuje.
2. Do miski przesiać mąkę, dodać podmłodę, wodę, sól, drożdże.
3. Wyrobić na robocie planetarnym (hak) zwiększając stopniowo obroty do konsystencji ciągnącej się plasteliny, ale luźnej.
4. Przełożyć na stolnicę i jeszcze trochę wyrobić i rozciągać.
5. Odstawić na 2-3godz. w ciepłe miejsce.
6. Przełożyć na stolnicę, podzielić na 8 części. Uformować walce.
7. Przełożyć na blaszkę do pieczenia bagietek i odstawić na 0,5-1 godz. do garowania w ciepłe miejsce.
8. Bagietki ponacinać nożem pod skosem. Piekarnik sparować i nagrzać do 230 st. C (góra-dół). Piec 20 min. od momentu osiągnięcia temperatury.
Makaron z tuńczykiem to doskonała propozycja na piątkowy obiad, ale nie tylko...
Odsłon: 7762
Ćwikła domowa to chyba jedno z najbardziej popularnych dodatków obiadowych. S...
Odsłon: 3237
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 68
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 55
Lekka i pyszna o niezapomnianym smaku.
Odsłon: 112
Pyszna orzeźwiająca letnia sałatka.Idealna do grilla jak również na piknik, s...
Odsłon: 68
Prosty chleb do zrobienia przez każdego ale smak jest bardzo wysublimowany.
Odsłon: 55
Lekka i pyszna o niezapomnianym smaku.
Odsłon: 112
Składniki
1. PODMŁODĘ przygotować 12 h przed pieczeniem: mąkę połączyć z 1 łyżeczką drożdży i ciepłą wodą. Zamknąć miskę i odstawić w ciepłe miejsce. Gotowa pomłoda ma zapach drożdżowo-alkoholowy i mocno gazuje.
2. Do miski przesiać mąkę, dodać podmłodę, wodę, sól, drożdże. 3. Wyrobić na robocie planetarnym (hak) zwiększając stopniowo obroty do konsystencji ciągnącej się plasteliny, ale luźnej. 4. Przełożyć na stolnicę i jeszcze trochę wyrobić i rozciągać. 5. Odstawić na 2-3godz. w ciepłe miejsce.
6. Przełożyć na stolnicę, podzielić na 8 części. Uformować walce. 7. Przełożyć na blaszkę do pieczenia bagietek i odstawić na 0,5-1 godz. do garowania w ciepłe miejsce.
8. Bagietki ponacinać nożem pod skosem. Piekarnik sparować i nagrzać do 230 st. C (góra-dół). Piec 20 min. od momentu osiągnięcia temperatury.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Omlet warzywny z ośmiorniczkami
Śniadania
Omlet z jeżynami
Śniadania
Jak zrobić pyszny i pożywny domowy omlet – przepis
Śniadania
Czekoladowa owsianka z malinami Ani Lewandowskiej
Omlet warzywny z ośmiorniczkami
Omlet to fajny prosty i szybki pomysł na pożywne śniadanie lub smaczną kolacj...
Odsłon: 21
Omlet z jeżynami
Słodkie śniadanie... 2 latek uwielbia =)
Odsłon: 59