Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pomidorki koktajlowe to super przekąska, ale też doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Zjedzone z kromką ulubionego pieczywa będą pełnowartościowym, pożywnym posiłkiem. Do faszerowania wybieramy nieco większe pomidorki koktajlowe na gałązce.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8645
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8645
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Składniki
Pomidorki myjemy i minimalnie ścinamy spód pomidorków, żeby ładnie stały nam na talerzu
Odcinamy górę pomidorków. Listków z łodyżką nie odrywamy ( czapeczki będą ładniej wyglądać )
Za pomocą malutkiej łyżeczki wydrążamy miękki środek z pomidorków
Ser rozcieramy z 2 łyżkami jogurtu, mieloną papryką, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w malutką kosteczkę szpiczastą paprykę. Mieszamy
Za pomocą malutkiej łyżeczki ser nakładamy do pomidorków. Obsypujemy pozostałą papryką i posiekanym szczypiorkiem. Na pomidorki nakładamy czapeczki
Podajemy solo lub z pieczywem