Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pomidorki koktajlowe to super przekąska, ale też doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Zjedzone z kromką ulubionego pieczywa będą pełnowartościowym, pożywnym posiłkiem. Do faszerowania wybieramy nieco większe pomidorki koktajlowe na gałązce.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5517
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154749
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5517
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154749
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1022
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 440
Składniki
Pomidorki myjemy i minimalnie ścinamy spód pomidorków, żeby ładnie stały nam na talerzu
Odcinamy górę pomidorków. Listków z łodyżką nie odrywamy ( czapeczki będą ładniej wyglądać )
Za pomocą malutkiej łyżeczki wydrążamy miękki środek z pomidorków
Ser rozcieramy z 2 łyżkami jogurtu, mieloną papryką, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w malutką kosteczkę szpiczastą paprykę. Mieszamy
Za pomocą malutkiej łyżeczki ser nakładamy do pomidorków. Obsypujemy pozostałą papryką i posiekanym szczypiorkiem. Na pomidorki nakładamy czapeczki
Podajemy solo lub z pieczywem