Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pomidorki koktajlowe to super przekąska, ale też doskonały pomysł na śniadanie lub kolację. Zjedzone z kromką ulubionego pieczywa będą pełnowartościowym, pożywnym posiłkiem. Do faszerowania wybieramy nieco większe pomidorki koktajlowe na gałązce.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Składniki
Pomidorki myjemy i minimalnie ścinamy spód pomidorków, żeby ładnie stały nam na talerzu
Odcinamy górę pomidorków. Listków z łodyżką nie odrywamy ( czapeczki będą ładniej wyglądać )
Za pomocą malutkiej łyżeczki wydrążamy miękki środek z pomidorków
Ser rozcieramy z 2 łyżkami jogurtu, mieloną papryką, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną w malutką kosteczkę szpiczastą paprykę. Mieszamy
Za pomocą malutkiej łyżeczki ser nakładamy do pomidorków. Obsypujemy pozostałą papryką i posiekanym szczypiorkiem. Na pomidorki nakładamy czapeczki
Podajemy solo lub z pieczywem