Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję coś co można zabrać do pracy czy szkoły. Bułeczki drożdżowe z dodatkiem koncentratu pomidorowego.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100719
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5820
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100719
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5820
Składniki
Do przesianej mąki skruszamy drożdże , posypujemy szczyptą cukru. Dosypujemy trawę cytrynową, bazylię, sól i odrobinę czosnku staropolskiego. Mleko lekko podgrzewamy i dolewamy do miski z mąką. Dodajemy koncentrat, jajko, olej, i starannie wyrabiamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie odcedzamy groszek konserwowy i przepłukujemy. Pastę wasabi rozpuszczamy z łyżce wody i mieszamy z groszkiem. Przecedzamy oliwki i mieszamy z groszkiem. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie równe części ( u mnie po 222 g ), każdą dzielimy jeszcze na cztery . Każdy kawałek ciasta rozpłaszczamy nadziewamy farszem i zlepiamy jak pączki. Gotowe wkładamy do lekko wysmarowanych foremek na muffiny. Gdy ponownie wyrosną wierzch smarujemy olejem z suszonych pomidorów. Bułeczki pieczemy ok. 20 minut w 180-170 C.