Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję coś co można zabrać do pracy czy szkoły. Bułeczki drożdżowe z dodatkiem koncentratu pomidorowego.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 250
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 999
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 250
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 999
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4070
Składniki
Do przesianej mąki skruszamy drożdże , posypujemy szczyptą cukru. Dosypujemy trawę cytrynową, bazylię, sól i odrobinę czosnku staropolskiego. Mleko lekko podgrzewamy i dolewamy do miski z mąką. Dodajemy koncentrat, jajko, olej, i starannie wyrabiamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. W tym czasie odcedzamy groszek konserwowy i przepłukujemy. Pastę wasabi rozpuszczamy z łyżce wody i mieszamy z groszkiem. Przecedzamy oliwki i mieszamy z groszkiem. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie równe części ( u mnie po 222 g ), każdą dzielimy jeszcze na cztery . Każdy kawałek ciasta rozpłaszczamy nadziewamy farszem i zlepiamy jak pączki. Gotowe wkładamy do lekko wysmarowanych foremek na muffiny. Gdy ponownie wyrosną wierzch smarujemy olejem z suszonych pomidorów. Bułeczki pieczemy ok. 20 minut w 180-170 C.