Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
opcja na pyszne i wartościowe śniadanie
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231896
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231896
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Mleko kokosowe przelewamy do rondelka, dodajemy syrop ryżowy i doprowadzamy do wrzenia. Do gorącego mleka wsypujemy bulgur, wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Nie gotujemy. Zostawiamy pod przykryciem na ok. 20 minut.
Z moreli wyjmujemy pestkę, mango kroimy na mniejsze cząstki, dodajemy cukier i przyprawę, podlewamy niewielką ilością wody i gotujemy ok. 15 minut, aż owoce zmiękną. Następnie miksujemy na aksamity krem.
Kokosową kaszę bulgur polewamy musem i gotowe. Jeśli kasza wyjdzie trochę za sucha, możemy do niej dodać kilka łyżek syropu, który powstanie z owoców (jeszcze przed zmiksowaniem).