Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
opcja na pyszne i wartościowe śniadanie
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3426
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 493
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 289
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6820
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 283
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3426
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 493
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 289
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6820
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 283
Składniki
Mleko kokosowe przelewamy do rondelka, dodajemy syrop ryżowy i doprowadzamy do wrzenia. Do gorącego mleka wsypujemy bulgur, wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Nie gotujemy. Zostawiamy pod przykryciem na ok. 20 minut.
Z moreli wyjmujemy pestkę, mango kroimy na mniejsze cząstki, dodajemy cukier i przyprawę, podlewamy niewielką ilością wody i gotujemy ok. 15 minut, aż owoce zmiękną. Następnie miksujemy na aksamity krem.
Kokosową kaszę bulgur polewamy musem i gotowe. Jeśli kasza wyjdzie trochę za sucha, możemy do niej dodać kilka łyżek syropu, który powstanie z owoców (jeszcze przed zmiksowaniem).