Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
opcja na pyszne i wartościowe śniadanie
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 386
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Mleko kokosowe przelewamy do rondelka, dodajemy syrop ryżowy i doprowadzamy do wrzenia. Do gorącego mleka wsypujemy bulgur, wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Nie gotujemy. Zostawiamy pod przykryciem na ok. 20 minut.
Z moreli wyjmujemy pestkę, mango kroimy na mniejsze cząstki, dodajemy cukier i przyprawę, podlewamy niewielką ilością wody i gotujemy ok. 15 minut, aż owoce zmiękną. Następnie miksujemy na aksamity krem.
Kokosową kaszę bulgur polewamy musem i gotowe. Jeśli kasza wyjdzie trochę za sucha, możemy do niej dodać kilka łyżek syropu, który powstanie z owoców (jeszcze przed zmiksowaniem).