Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciężkich czasach warto znać przepisy na domowe pieczywo.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1587
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1353
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1377
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1587
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1353
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1404
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1377
Składniki
Drożdże rozkrusz, zasyp cukrem i zalej odrobiną wody - wymieszaj.Odstaw na 20 minut. W dużej misie umieść mąkę i sól,słonecznik, dodaj rozczyn drożdżowy oraz wodę-zagnieć ciasto.Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw na około 1 godziny.Po tym czasie wyjmij ciasto na wysypany mąką kukurydzianą blat i krótko zagnieć.(dlatego kukurydzianą bo po upieczeniu powstają w chlebie fajne żółte linie) .
Przełóż chleb na blaszkę i odstaw na jeszcze 20 minut.Blachę z chlebem wstaw do piekarnika.Ustaw temperaturę na 190 stopni i piecz około 40-45 minut .