Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciężkich czasach warto znać przepisy na domowe pieczywo.
Drożdże rozkrusz, zasyp cukrem i zalej odrobiną wody - wymieszaj.Odstaw na 20 minut.
W dużej misie umieść mąkę i sól,słonecznik, dodaj rozczyn drożdżowy oraz wodę-zagnieć ciasto.Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw na około 1 godziny.Po tym czasie wyjmij ciasto na wysypany mąką kukurydzianą blat i krótko zagnieć.(dlatego kukurydzianą bo po upieczeniu powstają w chlebie fajne żółte linie) .
Przełóż chleb na blaszkę i odstaw na jeszcze 20 minut.Blachę z chlebem wstaw do piekarnika.Ustaw temperaturę na 190 stopni i piecz około 40-45 minut .
Pyszny, chrupiący, łatwy do wykonania i bardzo długo pozostaje świeży :)
Odsłon: 13812
Najbardziej popularne pieczywo świata. W sklepach półki uginają się od różneg...
Odsłon: 1025
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 83
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 37
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 220
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 137
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 41
Szybka i łatwa w przygotowaniu sałatka z ryżem, kurczakiem i warzywami może z...
Odsłon: 83
Bardzo smaczna sałatka brokułowa która króluje na naszym stole od bardzo dawn...
Odsłon: 37
Pyszne, domowe lody, które przygotujecie bez maszynki do lodów. Przepis pocho...
Odsłon: 220
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 137
Ten pomysł powstał z potrzeby wykorzystania nadmiaru ugotowanego ryżu, znowu...
Odsłon: 41
Składniki
Drożdże rozkrusz, zasyp cukrem i zalej odrobiną wody - wymieszaj.Odstaw na 20 minut. W dużej misie umieść mąkę i sól,słonecznik, dodaj rozczyn drożdżowy oraz wodę-zagnieć ciasto.Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw na około 1 godziny.Po tym czasie wyjmij ciasto na wysypany mąką kukurydzianą blat i krótko zagnieć.(dlatego kukurydzianą bo po upieczeniu powstają w chlebie fajne żółte linie) .
Przełóż chleb na blaszkę i odstaw na jeszcze 20 minut.Blachę z chlebem wstaw do piekarnika.Ustaw temperaturę na 190 stopni i piecz około 40-45 minut .
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Bułki pszenne, zwykłe.
Pieczywo
Chleb portugalski
Pieczywo
Tortilla- domowe placki
Pieczywo
Chleb tygrysi
Bułki pszenne, zwykłe.
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 2261
Chleb portugalski
Chleb portugalski jest jednym z najprostszych w przygotowaniu chlebów, a jedn...
Odsłon: 1108