Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciężkich czasach warto znać przepisy na domowe pieczywo.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 67
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10510
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 92
Składniki
Drożdże rozkrusz, zasyp cukrem i zalej odrobiną wody - wymieszaj.Odstaw na 20 minut. W dużej misie umieść mąkę i sól,słonecznik, dodaj rozczyn drożdżowy oraz wodę-zagnieć ciasto.Miskę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw na około 1 godziny.Po tym czasie wyjmij ciasto na wysypany mąką kukurydzianą blat i krótko zagnieć.(dlatego kukurydzianą bo po upieczeniu powstają w chlebie fajne żółte linie) .
Przełóż chleb na blaszkę i odstaw na jeszcze 20 minut.Blachę z chlebem wstaw do piekarnika.Ustaw temperaturę na 190 stopni i piecz około 40-45 minut .