Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś upiekłam bardzo szybkie i proste w wykonaniu bułeczki pszenne z dodatkiem mąki żytniej razowej i wyszły przepyszne.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 795
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22838
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 795
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22838
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15255
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4960
Składniki
Drożdże rozpuścić w małej ilości letniej wody. Do miski wsyp mąkę, dodaj rozpuszczone drożdże i wymieszaj. Dodaj sól, oliwę i letnią wodę. Wyrób na gładką, lśniącą masę. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1h. Wyrób z ciasta bułeczki, spłaszcz je, ułóz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.