Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś upiekłam bardzo szybkie i proste w wykonaniu bułeczki pszenne z dodatkiem mąki żytniej razowej i wyszły przepyszne.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Drożdże rozpuścić w małej ilości letniej wody. Do miski wsyp mąkę, dodaj rozpuszczone drożdże i wymieszaj. Dodaj sól, oliwę i letnią wodę. Wyrób na gładką, lśniącą masę. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1h. Wyrób z ciasta bułeczki, spłaszcz je, ułóz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.