Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ci co zaglądają na mojego bloga wiedzą, że lubię eksperymentować z chlebem. Dziś mój chleb to kolejny taki eksperyment. Magiczny składnik to twaróg. Tak, tak twaróg. Chleb wyszedł rewelacyjny, pięknie wyrósł ( a miałam obawy ), mega chrupiący z wierzchu i mega mięciutki i bielutki w środku.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 910
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1574
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 910
Składniki
Wszystkie składniki umieścić w misce, wymieszać drewnianą łyżka a potem jeszcze chwilę wyrobić dlońmi. Ciasto będzie kleiste. Zakryć miskę folią spożywczą i zostawić ciasto aż podwoi objętość. Potem wyjąć ciasto z miski, lekko wyrobić, złożyć na trzy kilka razy, uformować bochenek i oprószyć mąką. Zostawić do podrośnięcia. Nagrzać piekarnik do 200 stopni wstawiając do niego naczynie żaroodporne. Gdy się nagrzeje szybko włożyć do naczynia bochenek, zakryć pokrywką i piec 30 minut. Potem zdjąć pokrywkę i piec kolejne 30 minut. Po upieczeniu chleb wystudzić na kratce.