Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne śniadanie lub deser, dodające mnóstwo energii oraz dobrych składników odżywczych.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 511
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 420
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1518
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 511
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 420
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1518
Składniki
Ryż gotujemy i ostudzamy.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Orzechy kruszymy lub zostawiamy w całości do dodania na koniec.
Do miski wrzucamy ryż, jabłka (zostawić parę do ozdoby na wierzch), twaróg, cynamon, pokruszone orzechy i dosładzamy wedle uznania (ja nie słodzę, bo dla mnie same jabłka są już dość słodkie). Wszystkie składniki miksujemy np. blenderem ręcznym.
Powstałą masę przekładamy do misek, dodajemy jabłko i ewentualne orzechy w całości.