Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne śniadanie lub deser, dodające mnóstwo energii oraz dobrych składników odżywczych.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 861
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8293
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13129
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 456
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2279
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 861
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8293
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13129
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 456
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 142
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2279
Składniki
Ryż gotujemy i ostudzamy.
Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Orzechy kruszymy lub zostawiamy w całości do dodania na koniec.
Do miski wrzucamy ryż, jabłka (zostawić parę do ozdoby na wierzch), twaróg, cynamon, pokruszone orzechy i dosładzamy wedle uznania (ja nie słodzę, bo dla mnie same jabłka są już dość słodkie). Wszystkie składniki miksujemy np. blenderem ręcznym.
Powstałą masę przekładamy do misek, dodajemy jabłko i ewentualne orzechy w całości.