Do góry

Śniadania Przepis na:

Pudding ryżowy z jabłkiem i orzechami

Pudding ryżowy z jabłkiem i orzechami

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2260

Dodano:

Odsłon: 321

Przepyszne śniadanie lub deser, dodające mnóstwo energii oraz dobrych składników odżywczych.

Składniki

  • 100 g ryżu brązowego
  • 2 jabłka
  • 200 g twarogu chudego
  • 60 g orzechów włoskich
  • pół łyżeczki cynamonu
  • dosłodzić wedle uznania
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pudding ryżowy z jabłkiem i orzechami

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy i ostudzamy.

  2. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Orzechy kruszymy lub zostawiamy w całości do dodania na koniec.

  3. Do miski wrzucamy ryż, jabłka (zostawić parę do ozdoby na wierzch), twaróg, cynamon, pokruszone orzechy i dosładzamy wedle uznania (ja nie słodzę, bo dla mnie same jabłka są już dość słodkie). Wszystkie składniki miksujemy np. blenderem ręcznym.

  4. Powstałą masę przekładamy do misek, dodajemy jabłko i ewentualne orzechy w całości.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń