Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie barw jesieni natchnęło mnie do tego, aby zrobić dzisiaj na śniadanie puchate i pyszne amerykańskie naleśniki. Żeby było jak w filmach, podałam je z syropem klonowym. Takie małe szczęście na powitanie dnia :-)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 850
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2838
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1692
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14605
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 850
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2838
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 946
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1692
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14605
Składniki
Do miski wbić jajka, rozkłócić rózgą, dodać mleko oraz olej i wymieszać do połączenia. Do tego dorzucić cukier, szczyptę soli, proszek do pieczenia; ponownie wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę mieszając, by nie powstały grudki.
Odstawić na około 20 minut, by mąka naciągnęła. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Smażyć na patelni teflonowej o małej średnicy bez dodatku tłuszczu. Podawać z syropem klonowym, miodem lub ulubionym dżemem.