Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspomnienie barw jesieni natchnęło mnie do tego, aby zrobić dzisiaj na śniadanie puchate i pyszne amerykańskie naleśniki. Żeby było jak w filmach, podałam je z syropem klonowym. Takie małe szczęście na powitanie dnia :-)
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19331
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1726
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232190
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19331
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13073
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1726
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232190
Składniki
Do miski wbić jajka, rozkłócić rózgą, dodać mleko oraz olej i wymieszać do połączenia. Do tego dorzucić cukier, szczyptę soli, proszek do pieczenia; ponownie wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę mieszając, by nie powstały grudki.
Odstawić na około 20 minut, by mąka naciągnęła. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Smażyć na patelni teflonowej o małej średnicy bez dodatku tłuszczu. Podawać z syropem klonowym, miodem lub ulubionym dżemem.