Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na słodkie śniadanie. Szybko się je przygotowuje i równie szybko znikają z talerza. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1818
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8381
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253593
Polecam.
Odsłon: 1474
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1818
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8381
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 764
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253593
Polecam.
Odsłon: 1474
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól i sodę oczyszczoną
Jajka łączymy z maślaną przy użyciu trzepaczki. Następnie do mokrych składników przesypujemy suche składniki i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Banany obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy wszystkie składniki.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju. Ciasto nakładamy przy użyciu łyżki. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor. Zrumienione przekładamy na talerz wyścielony papierem do pieczenia, tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placki podajemy oprószone cukrem pudrem z kawałkami bananów.