Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na słodkie śniadanie. Szybko się je przygotowuje i równie szybko znikają z talerza. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1437
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2965
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1057
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1830
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1437
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2965
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1057
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1830
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól i sodę oczyszczoną
Jajka łączymy z maślaną przy użyciu trzepaczki. Następnie do mokrych składników przesypujemy suche składniki i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Banany obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy wszystkie składniki.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju. Ciasto nakładamy przy użyciu łyżki. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor. Zrumienione przekładamy na talerz wyścielony papierem do pieczenia, tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placki podajemy oprószone cukrem pudrem z kawałkami bananów.