Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na słodkie śniadanie. Szybko się je przygotowuje i równie szybko znikają z talerza. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1105
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5653
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8757
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18125
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1105
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5653
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8757
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18125
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól i sodę oczyszczoną
Jajka łączymy z maślaną przy użyciu trzepaczki. Następnie do mokrych składników przesypujemy suche składniki i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Banany obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy wszystkie składniki.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju. Ciasto nakładamy przy użyciu łyżki. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor. Zrumienione przekładamy na talerz wyścielony papierem do pieczenia, tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placki podajemy oprószone cukrem pudrem z kawałkami bananów.