Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na słodkie śniadanie. Szybko się je przygotowuje i równie szybko znikają z talerza. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15054
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1228
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1347
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 217
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15054
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1228
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1347
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 217
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól i sodę oczyszczoną
Jajka łączymy z maślaną przy użyciu trzepaczki. Następnie do mokrych składników przesypujemy suche składniki i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Banany obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy wszystkie składniki.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju. Ciasto nakładamy przy użyciu łyżki. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor. Zrumienione przekładamy na talerz wyścielony papierem do pieczenia, tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placki podajemy oprószone cukrem pudrem z kawałkami bananów.