Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na słodkie śniadanie. Szybko się je przygotowuje i równie szybko znikają z talerza. Przypadną do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3566
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3777
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 335
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 611
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3566
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3777
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 335
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 611
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól i sodę oczyszczoną
Jajka łączymy z maślaną przy użyciu trzepaczki. Następnie do mokrych składników przesypujemy suche składniki i wszystko razem dokładnie mieszamy.
Banany obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy wszystkie składniki.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju. Ciasto nakładamy przy użyciu łyżki. Placuszki smażymy z obu stron na złoty kolor. Zrumienione przekładamy na talerz wyścielony papierem do pieczenia, tak aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Gotowe placki podajemy oprószone cukrem pudrem z kawałkami bananów.