Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z serka wiejskiego miały być eksperymentem a chyba wejdą do naszego menu na stałe bo mój starszy Synek po spróbowania powiedzial: Mamo, pyszne są! Większej pochwały nie mogłam sobie nawet wymarzyć ;) Sprawdzą się zarówno na śniadanie hak i podwieczorek czy kolację.
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 93
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 243
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 591
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 172
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 93
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 243
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 591
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 172
Składniki
Do miski wbijamy 2 jajka, wlewamy mleko,wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sól. Wlewamy śmietankę z jednego serka i dodajemy 1 cały serek wiejski wraz ze śmietanką. Wszystko miksujemy na najwyższych obrotach do połączenia składników. Dodajemy serek który został po odlaniu śmietanki i mieszamy delikatnie łyżką.
Na rozgrzany na patelni olej kładziemy łyżką niewielkie porcje masy (kopiasta łyżka) i smażymy na złoto z obu stron. Placuszki posypujemy cukrem pudrem. I smacznego!