Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty jak biszkopt omlet z salami i serem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3807
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414552
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2335
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3807
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414552
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2335
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić je z dodatkiem soli na sztywną pianę.
Do białek dodać żółtka i dokładnie ubić je razem.
Do ubitych jajek dodać mąkę i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Aby ułatwić sobie zadanie, mąkę można przesiać przez sitko.
Na patelni rozgrzać olej i ułożyć na niej plastry salami. Ja użyłam salami w obsypce cebulowej.
Na salami ułożyć plastry sera.
Następnie na patelnię wylać przygotowane w trzech pierwszych etapach ciasto na omlet i smażyć, najlepiej pod przykryciem, przez około 7 minut. Płyta grzewcza powinna być ustawiona na średnim poziomie, aby omlet się nie przypalił, lecz powoli ścinał. Po tym czasie można omlet, za pomocą szerokiej łopatki, przewrócić na drugą stronę. Dosmażać do ścięcia, czyli przez około 2 minuty.