Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, rozpływa się w ustach!!!
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 207
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2559
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 207
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 227
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 207
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2559
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 207
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 227
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek.
Żółtka ubijamy z łyżką cukru na puszystą pianę, dodajemy mleko i 2 łyżki mąki. Wszystko dokładnie mieszamy.
Białka również ubijamy na pianę, dodajemy łyżkę cukru i ubijamy chwilę. Do białek przekładamy masę z żółtek i lekko mieszamy łyżką. Wsypujemy odrobinę cynamonu.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i na gorący wlewamy masę omletową. Smażymy na małym ogniu, gdy zacznie się z góry ścinać, przewracamy na drugą stronę.
Podajemy z dżemem lub ulubioną konfiturą. Moja rodzinka uwielbia to danie :)