Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, rozpływa się w ustach!!!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1814
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1575
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1995
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1814
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1575
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1995
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek.
Żółtka ubijamy z łyżką cukru na puszystą pianę, dodajemy mleko i 2 łyżki mąki. Wszystko dokładnie mieszamy.
Białka również ubijamy na pianę, dodajemy łyżkę cukru i ubijamy chwilę. Do białek przekładamy masę z żółtek i lekko mieszamy łyżką. Wsypujemy odrobinę cynamonu.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i na gorący wlewamy masę omletową. Smażymy na małym ogniu, gdy zacznie się z góry ścinać, przewracamy na drugą stronę.
Podajemy z dżemem lub ulubioną konfiturą. Moja rodzinka uwielbia to danie :)