Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, rozpływa się w ustach!!!
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1593
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 914
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1593
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 914
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek.
Żółtka ubijamy z łyżką cukru na puszystą pianę, dodajemy mleko i 2 łyżki mąki. Wszystko dokładnie mieszamy.
Białka również ubijamy na pianę, dodajemy łyżkę cukru i ubijamy chwilę. Do białek przekładamy masę z żółtek i lekko mieszamy łyżką. Wsypujemy odrobinę cynamonu.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i na gorący wlewamy masę omletową. Smażymy na małym ogniu, gdy zacznie się z góry ścinać, przewracamy na drugą stronę.
Podajemy z dżemem lub ulubioną konfiturą. Moja rodzinka uwielbia to danie :)