Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny, rozpływa się w ustach!!!
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5809
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12827
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 303
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5809
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 12827
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 303
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek.
Żółtka ubijamy z łyżką cukru na puszystą pianę, dodajemy mleko i 2 łyżki mąki. Wszystko dokładnie mieszamy.
Białka również ubijamy na pianę, dodajemy łyżkę cukru i ubijamy chwilę. Do białek przekładamy masę z żółtek i lekko mieszamy łyżką. Wsypujemy odrobinę cynamonu.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i na gorący wlewamy masę omletową. Smażymy na małym ogniu, gdy zacznie się z góry ścinać, przewracamy na drugą stronę.
Podajemy z dżemem lub ulubioną konfiturą. Moja rodzinka uwielbia to danie :)