Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-09-2023
Niesamowicie delikatny i nie opada.
patelnia z pokrywą, szatkownica/ mandolina
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 947
Polecam.
Odsłon: 679
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 57
...na powitanie lata. Polecam.
Odsłon: 947
Polecam.
Odsłon: 679
To co najlepszego w lipcu.
Odsłon: 57
Składniki
Jaja trzeba roztrzepać ze śmietaną na gładką masę, i doprawić ją przyprawami. Cukinię najlepiej pokroić na cieniutkie plasterki na mandolinie lub szatkownicy. Na podgrzaną i wytłuszczoną patelnię daje się plastry cukinii, wylewa się jaja, i przykrywa pokrywką. Musi się ściąć na mniejszym ogniu. Dobry jest na ciepło i zimno. Smacznego :)