Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe śniadanie!
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 145
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 264
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 23
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 145
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 264
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 23
Składniki
Pół kilograma pieczarek obrałam i pokroiłam w plasterki. Usmażyłam na niewielkiej ilości oleju razem z posiekaną cebulą. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
W miseczce ubiłam pianę z białek 4 jajek ze szczyptą soli. Kiedy piana była sztywna, dodałam 4 żółtka, 4 łyżki mąki, 4 łyżki mleka, sól i delikatnie wymieszałam, aby składniki się połączyły. Masę wylałam na gotowe, ale nadal smażące się pieczarki. Przykryłam patelnię pokrywką. Kiedy masa na górze zaczęła się delikatnie ścinać, za pomocą talerza przewróciłam omlet na drugą stronę. Omlet należy przewracać delikatnie, aby nie stracił puszystości. Posypałam garścią startej goudy, przykryłam pokrywką, aby ser się rozpuścił. Smażyłam około 2 minut. Gotowe. Z podanych składników wychodzi omlet na 2 osoby.