Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe śniadanie!
Śniadanie dla osób, którym znudził się tradycyjny omlet czy jajecznica.
Odsłon: 11166
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 943
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 943
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka tyrolska zrobiona z łopatki wieprzowej, pro...
Odsłon: 218
Składniki
Pół kilograma pieczarek obrałam i pokroiłam w plasterki. Usmażyłam na niewielkiej ilości oleju razem z posiekaną cebulą. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
W miseczce ubiłam pianę z białek 4 jajek ze szczyptą soli. Kiedy piana była sztywna, dodałam 4 żółtka, 4 łyżki mąki, 4 łyżki mleka, sól i delikatnie wymieszałam, aby składniki się połączyły. Masę wylałam na gotowe, ale nadal smażące się pieczarki. Przykryłam patelnię pokrywką. Kiedy masa na górze zaczęła się delikatnie ścinać, za pomocą talerza przewróciłam omlet na drugą stronę. Omlet należy przewracać delikatnie, aby nie stracił puszystości. Posypałam garścią startej goudy, przykryłam pokrywką, aby ser się rozpuścił. Smażyłam około 2 minut. Gotowe. Z podanych składników wychodzi omlet na 2 osoby.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Naleśniki z twarogiem
Śniadania
Cebula na śniadanie według Ewy Wachowicz
Śniadania
Biała kiełbasa zapiekana z cebulą, jabłkiem i śliwkami
Śniadania
Świąteczna focaccia
Naleśniki z twarogiem
Moje naleśniki udają się już od pierwszego. Słyszałem opowieści, o wyrzucaniu...
Odsłon: 335
Cebula na śniadanie według Ewy Wachowicz
Kto powiedział, że przygotowanie sycącego śniadania wymaga mnóstwa składników...
Odsłon: 2937