Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję racuchy na śniadanie w wersji wytrawnej na słono z dodatkiem żółtego sera, cebuli możesz dodać plasterek szynki oraz przyprawy. Polecam.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 316
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27328
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8978
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 744
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 316
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27328
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8978
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 744
Składniki
Do miski przesiej mąkę oraz sodę. Następnie dodaj przyprawy według własnego uznania i smaku, wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj jajka, mleko i wodę, dodaj 2 łyżki oleju. Mokre składniki połącz z suchymi, dodaj starty na grubych oczkach ser, przeciśnięty czosnek i bardzo drobno pokrojoną cebulę. Opcjonalnie drobno pokrojony plasterek szynki i koperek.Wymieszaj na jednolitą masę i odstaw na 15 minut.
Na patelni rozgrzej olej, nakładaj porcję ciasta i smaż na małym ogniu na złoty kolor. Wyjmuj na ręcznik papierowy, by ociekły z. tłuszczu. Możesz podać polane ketchupem.