Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy twarogowe to super pomysł na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę, są bardzo delikatne i szybkie w przygotowaniu. Przepis zaczerpnięty ze Smaker.
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2600
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10735
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 289
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8306
Pyszny, prosty w przygotowaniu sernik, którym możesz poczęstować znajomych, k...
Odsłon: 164
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2600
Prosta, lekka i szybka w wykonaniu sałatka, która idealnie odnajdzie się jako...
Odsłon: 10735
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 289
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 8306
Pyszny, prosty w przygotowaniu sernik, którym możesz poczęstować znajomych, k...
Odsłon: 164
Składniki
Do miski włóż twaróg. Żółtka oddziel od białek i dodaj do twarogu. Rozgnieść widelcem dodaj cukier waniliowy oraz puder, dodaj mąkę i wszystko dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno i dodaj do masy twarogowej, delikatnie wymieszaj, w razie potrzeby dodaj jeszcze trochę mąki gdyby ciasto było rzadkie.
Nakładaj porcję ciasta na rozgrzaną suchą patelnię teflonową lub rozgrzej porcję oleju na patelni do naleśników, rozprowadź delikatnie ciasto na kształt owalnego placka i smaż około 3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Gotowe placki posyp cukrem pudrem lub sosem czekoladowym czy klonowym. Możesz też dodać pokrojone owoce i jogurt grecki. Polecam.