Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy twarogowe to super pomysł na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę, są bardzo delikatne i szybkie w przygotowaniu. Przepis zaczerpnięty ze Smaker.
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1385
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 320
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1385
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 320
Składniki
Do miski włóż twaróg. Żółtka oddziel od białek i dodaj do twarogu. Rozgnieść widelcem dodaj cukier waniliowy oraz puder, dodaj mąkę i wszystko dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno i dodaj do masy twarogowej, delikatnie wymieszaj, w razie potrzeby dodaj jeszcze trochę mąki gdyby ciasto było rzadkie.
Nakładaj porcję ciasta na rozgrzaną suchą patelnię teflonową lub rozgrzej porcję oleju na patelni do naleśników, rozprowadź delikatnie ciasto na kształt owalnego placka i smaż około 3 minuty z każdej strony na złoty kolor. Gotowe placki posyp cukrem pudrem lub sosem czekoladowym czy klonowym. Możesz też dodać pokrojone owoce i jogurt grecki. Polecam.