Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne do zrobienia pyszne racuszki
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 34
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 117
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 259
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 34
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 117
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 259
Składniki
Białka ubić osobno ze szczyptą soli. Mleko lekko podgrzać, dodać żółtka, mąkę, sodę oraz cukier i razem wszystko zmiksować. Dodać pokrojone na cząstki owoce. Na koniec ubitą wcześniej pianę. Całość delikatnie wymieszać.
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać posypane cukrem pudrem.