Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabieram koszyczek, nożyczki i ruszam na ogródek w poszukiwanie smakołyków, teraz jest to mięta. Znalazłam dla niej "miejsce" w racuszkach z jabłkami. Racuchy posypałam cukrem pudrem wymieszanym z cukrem miętowym. Jak zrobić cukier miętowy jest w moich przepisach.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19971
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 519
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 578
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6998
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244304
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19971
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 519
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 578
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6998
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244304
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, robimy wgłębienie, w środek kruszymy drożdże i posypujemy cukrem. 1/3 lekko podgrzanego mleka wlewamy do wgłębienia. Całość przykrywamy ściereczką, odstawiamy do wyrośnięcia na około 15 minut. Po tym czasie wlewamy resztę mleka, ubite jajko, posiekaną miętę i dokładnie mieszamy. Miskę ponownie przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w 1 cm plasterki.
Plastry jabłek obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Tym razem ja dodałam nieco więcej mąki, stąd moje racuchy były gęstsze.