Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabieram koszyczek, nożyczki i ruszam na ogródek w poszukiwanie smakołyków, teraz jest to mięta. Znalazłam dla niej "miejsce" w racuszkach z jabłkami. Racuchy posypałam cukrem pudrem wymieszanym z cukrem miętowym. Jak zrobić cukier miętowy jest w moich przepisach.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 82
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 181
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 82
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 181
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski, robimy wgłębienie, w środek kruszymy drożdże i posypujemy cukrem. 1/3 lekko podgrzanego mleka wlewamy do wgłębienia. Całość przykrywamy ściereczką, odstawiamy do wyrośnięcia na około 15 minut. Po tym czasie wlewamy resztę mleka, ubite jajko, posiekaną miętę i dokładnie mieszamy. Miskę ponownie przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w 1 cm plasterki.
Plastry jabłek obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Tym razem ja dodałam nieco więcej mąki, stąd moje racuchy były gęstsze.