Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to jedne ze smaków dzieciństwa każdego z nas. Proste, smaczne, słodkie to przymiotniki, które można określić to danie. Pierwsze moje próby gotowania zaczęły się właśnie o tych placków.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11957
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 129
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8739
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155432
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1183
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11957
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 129
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8739
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155432
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1183
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy ser, mąkę i proszek do pieczenia. W drugim naczyniu ubijamy pianę z białek. Dodajemy ją do masy. Nagrzewamy patelnie. rozpuszczamy na niej masło. Smażymy około 1 minuty z obydwu stron. Wykładamy na ręczniki kuchenne i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem lub owocami.