Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to jedne ze smaków dzieciństwa każdego z nas. Proste, smaczne, słodkie to przymiotniki, które można określić to danie. Pierwsze moje próby gotowania zaczęły się właśnie o tych placków.
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2946
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2946
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy ser, mąkę i proszek do pieczenia. W drugim naczyniu ubijamy pianę z białek. Dodajemy ją do masy. Nagrzewamy patelnie. rozpuszczamy na niej masło. Smażymy około 1 minuty z obydwu stron. Wykładamy na ręczniki kuchenne i odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem lub owocami.