Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe śniadanie lub kolacja. Najlepiej podawać z dżemem.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 816
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1680
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6205
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8975
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 816
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1680
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6205
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8975
Składniki
Z mąki, jajek i mleka zrobić gęstsze ciasto naleśnikowe. Na dużych oczkach zetrzeć jabłka i dodać do ciasta. Dodać skórkę z cytryny i 2 łyżeczki soku z cytryny (soku w zależności od ilości ciasta można dodać więcej aby było wyczuwalne) wszystko wymieszać. Otrzymamy gęste ciasto. Smażyć na odrobinie oleju z każdej strony. Podawać z dżemem i świeżymy owocami polane miodem. Smacznego