Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe śniadanie lub kolacja. Najlepiej podawać z dżemem.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Z mąki, jajek i mleka zrobić gęstsze ciasto naleśnikowe. Na dużych oczkach zetrzeć jabłka i dodać do ciasta. Dodać skórkę z cytryny i 2 łyżeczki soku z cytryny (soku w zależności od ilości ciasta można dodać więcej aby było wyczuwalne) wszystko wymieszać. Otrzymamy gęste ciasto. Smażyć na odrobinie oleju z każdej strony. Podawać z dżemem i świeżymy owocami polane miodem. Smacznego