Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe śniadanie lub kolacja. Najlepiej podawać z dżemem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5009
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13535
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7625
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5009
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13535
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7625
Składniki
Z mąki, jajek i mleka zrobić gęstsze ciasto naleśnikowe. Na dużych oczkach zetrzeć jabłka i dodać do ciasta. Dodać skórkę z cytryny i 2 łyżeczki soku z cytryny (soku w zależności od ilości ciasta można dodać więcej aby było wyczuwalne) wszystko wymieszać. Otrzymamy gęste ciasto. Smażyć na odrobinie oleju z każdej strony. Podawać z dżemem i świeżymy owocami polane miodem. Smacznego