Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe śniadanie lub kolacja. Najlepiej podawać z dżemem.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 837
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8232
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13088
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 422
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 837
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8232
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13088
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 422
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 136
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2261
Składniki
Z mąki, jajek i mleka zrobić gęstsze ciasto naleśnikowe. Na dużych oczkach zetrzeć jabłka i dodać do ciasta. Dodać skórkę z cytryny i 2 łyżeczki soku z cytryny (soku w zależności od ilości ciasta można dodać więcej aby było wyczuwalne) wszystko wymieszać. Otrzymamy gęste ciasto. Smażyć na odrobinie oleju z każdej strony. Podawać z dżemem i świeżymy owocami polane miodem. Smacznego