Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-kwaskowe. Ten smak wszyscy znają z wakacji u babci.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 326
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 764
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 71
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 262
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 326
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 764
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 71
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 262
Składniki
Ciepłe mleko, mąkę i drożdże wymieszać i odstawić, aby ciasto urosło, po czym ubić łopatką, dodać łyżeczkę soli, cukru, łyżkę masła i całe jajka. Bezpośrednio przed smażeniem włożyć do ciasta obrane i pokrojone w plasterki jabłka. Usmażyć na gorącym tłuszczu.