Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-kwaskowe. Ten smak wszyscy znają z wakacji u babci.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2394
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1875
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2394
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1875
Składniki
Ciepłe mleko, mąkę i drożdże wymieszać i odstawić, aby ciasto urosło, po czym ubić łopatką, dodać łyżeczkę soli, cukru, łyżkę masła i całe jajka. Bezpośrednio przed smażeniem włożyć do ciasta obrane i pokrojone w plasterki jabłka. Usmażyć na gorącym tłuszczu.