Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie w wykonaniu racuszki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8721
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8721
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 617
Składniki
Wykonanie: Płatki wymieszać w ½ szklance mleka a resztę mleka zagotować i dodać płatki z odrobiną soli do smaku. Po lekkim przestudzeniu, dodać żółtka, masło, serek i cukier. Wymieszać dokładnie składniki, dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Lekko zamieszać i kłaść łyżką placki na rozgrzany olej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z bitą śmietaną lub sokiem owocowym.