Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i tanie w wykonaniu racuszki.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30850
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3610
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3589
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1110
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30850
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3610
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3589
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1110
Składniki
Wykonanie: Płatki wymieszać w ½ szklance mleka a resztę mleka zagotować i dodać płatki z odrobiną soli do smaku. Po lekkim przestudzeniu, dodać żółtka, masło, serek i cukier. Wymieszać dokładnie składniki, dodać ubitą na sztywno pianę z białek. Lekko zamieszać i kłaść łyżką placki na rozgrzany olej.
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać np. z bitą śmietaną lub sokiem owocowym.