Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ricotta Hotcakes - powiem tylko tyle...kto nie próbował niech szybko naprawi swój błąd :) Delikatne, puszyste, rozpływające się w ustach placki :)
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1444
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 77
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1444
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 77
Składniki
Ricottę, syrop/cukier, jogurt, żółtka wymieszać na gładką masę. Dosypać mąkę i proszek do pieczenia - wymieszać wszystko razem. Białka ubić ze szczyptą soli. Białka delikatnie połączyć z masą. Placki smażyć na rozgrzanej patelni z olejem. Ciasto nakładamy łyżką - (1,5 łyżki to 1 placek). Smażymy z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami: owoce, konfitury lub inne smakołyki.