Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10508
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4497
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424218
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10508
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336825
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4497
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424218
Składniki
Składniki na zalewę zagotować i wystudzić. Boczek umyć, osuszyć z jednej strony natrzeć solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, całą powierzchnię posmarować chrzanem. Boczek zwinąć posmarowana stroną do środka. Na roladę naciągnąć siatkę wędliniarską. Roladę włożyć do wcześniej przygotowanej zalewy na 3 dni. Codziennie roladę odwracać w wodzie, żeby w każdej strony dobrze się zapeklowała. Roladę włożyć do szynkowaru. Szynkowar wstawić do garnka z wodą i gotować w 80 stopniach przez 2 h. Szynkowar wystudzić, wstawić do lodówki najlepiej na noc. Następnie roladę wyciągnąć z szynkowara, zdjąć siatkę wędliniarską i gotowe. Smacznego