Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny "pączek" w mojej kolekcji. Tym razem w wersji azjatyckiej, bardzo prostej i nie wymagającej wielu przypraw i sosów. Obawiam się jednego...że szybko się "rozejdze"...zanim zrobiłem zdjęcie, to trochę "poszło". Bo to krzywo mi się ukroiło, to za grubo, to za cienko, to spróbować trzeba i takie tam różne :P Dla mnie petarda kulinarna Arek Gie
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 51
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31215
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 387
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1483
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 51
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31215
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 387
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1483
Składniki
Mięso myjemy, nakłuwamy, przekładamy do rękawa pieczeniowego (bo tak wygodniej marynować). Wlewamy sos i maggi. Dokładnie obtaczamy mięso i przekładamy do lodówki na 24 godziny. Mięso wyjmujemy z rękawa, smarujemy po wierzchu wasabi i zawijamy w roladę, związując ją nicią wędliniarską, dość ciasno. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy pod przykryciem 60 minut w temperaturze 180°C, a następnie 20 minut bez przykrycia, w tej samej temperaturze. Studzimy.