Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada omletowa z pomidorami to wyjątkowe śniadanie, które syci, a nie tuczy. Doda energii na cały dzień oraz zadba o zdrowie serca. Jeśli znudził ci się klasyczny omlet, to w takiej wersji na pewno jeszcze go nie jadłeś. Rolada omletowa z pomidorami to proste danie, które rano zajmie ci tylko chwilkę w kuchni. Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś potrawą zajadał się na drugie śniadanie, obiad lub kolację.
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 30
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 39
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 64
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2734
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 30
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 39
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 64
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2734
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 111
Składniki
Pomidora sparz, obierz ze skórki i usuń twarde elementy. Miąższ pokrój na drobną kostkę.
Jajko wbij do miski. Dodaj łyżkę wody i rozbełtaj razem.
Na patelni rozgrzej olej. Masę jajeczną rozprowadź tak, jakbyś robił naleśnika. Smaż na mniejszym ogniu, aż omlet się zetnie (bez przewracania; jeśli chcesz mieć pewność, że się dobrze zetnie - możesz przykryć patelnię pokrywką).
Usmażony omlet przełóż delikatnie na deskę. Do środka włóż salsę pomidorową, lekko posól do smaku i posyp poszatkowaną kolendrą (ok. łyżki wystarczy). Następnie ostrożnie zwiń w roladę.
Rolada omletowa z pomidorami smakuje świetnie na ciepło lub na zimno. Możesz przechować w lodówce na kolejny dzień.