Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie szybkie śniadanie, idealne śniadanie dla dzieci.
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 320
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 125
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 86
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 320
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 125
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 86
Składniki
Wbijamy jajka do słoika, dodajemy sól i pieprz. Zakręcamy słoik i roztrzepujemy jajka. Szczypior myjemy, kroimy drobno. Patelnię do naleśników nagrzewamy, smarujemy olejem, wlewamy część masy jajecznej, posypujemy szczypiorem.
Kiedy zetnie się placek z jajek przy pomocy łopatek silikonowych zwijamy go do połowy.
Podsuwamy do początku i wolne miejsce podlewamy roztrzepanym jajkiem oraz posypujemy szczypiorem.
Tak postępujemy do wyczerpania jajka i szczypioru.
Zwiniętą roladkę smażymy chwilę do lekkiego zarumienienia się.
Delikatnie przekładamy na talerz, kroimy w kilkucentymetrowe kawałki, dekorujemy ogórkiem, pomidorkami koktajlowymi i bazylią. Możemy delikatnie polać wzdłuż po całości ketchupem. Smacznego!!!