Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie szybkie śniadanie, idealne śniadanie dla dzieci.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3496
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 341
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1704
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3496
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 341
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1704
Składniki
Wbijamy jajka do słoika, dodajemy sól i pieprz. Zakręcamy słoik i roztrzepujemy jajka. Szczypior myjemy, kroimy drobno. Patelnię do naleśników nagrzewamy, smarujemy olejem, wlewamy część masy jajecznej, posypujemy szczypiorem.
Kiedy zetnie się placek z jajek przy pomocy łopatek silikonowych zwijamy go do połowy.
Podsuwamy do początku i wolne miejsce podlewamy roztrzepanym jajkiem oraz posypujemy szczypiorem.
Tak postępujemy do wyczerpania jajka i szczypioru.
Zwiniętą roladkę smażymy chwilę do lekkiego zarumienienia się.
Delikatnie przekładamy na talerz, kroimy w kilkucentymetrowe kawałki, dekorujemy ogórkiem, pomidorkami koktajlowymi i bazylią. Możemy delikatnie polać wzdłuż po całości ketchupem. Smacznego!!!