Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 444 Ocena: 6309
Dodano: 16.02.2018
Odsłon: 1075
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
1. zagotować mleko ze szczyptą soli, wsypać ryż gotować do miękkości, w miarę potrzeby dolać odrobinę wody (ryż musi być w miarę suchy,
2. jabłka obrać, pokroić w kostkę, na patelnię wlać łyżkę wody, dodać jabłka, chwilę smażyć aż jabłka zmiękną, dodać cukier i cynamon oraz do smaku sok cytrynowy, podgrzewać aż składniki się połączą,
3. na talerzu ułożyć porcje ryżu, dodać jabłka,
smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Nevermore 17 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
No niestety, to fakt, że trochę zapomniany, ale nie przez nas ;)Robimy zawsze wg przepisu babci ( ach, te babcie ) i ryż z jabłkami zapiekamy w formie 36x24, nakładają warstwy naprzemiennie, jabłka oczywiście w plasterkach :)
Pyszne jedzonko :D Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 17 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Moje smaki:) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz