Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 365
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 365
Składniki
1. zagotować mleko ze szczyptą soli, wsypać ryż gotować do miękkości, w miarę potrzeby dolać odrobinę wody (ryż musi być w miarę suchy, 2. jabłka obrać, pokroić w kostkę, na patelnię wlać łyżkę wody, dodać jabłka, chwilę smażyć aż jabłka zmiękną, dodać cukier i cynamon oraz do smaku sok cytrynowy, podgrzewać aż składniki się połączą, 3. na talerzu ułożyć porcje ryżu, dodać jabłka, smacznego