Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2898
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 997
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2898
Składniki
1. zagotować mleko ze szczyptą soli, wsypać ryż gotować do miękkości, w miarę potrzeby dolać odrobinę wody (ryż musi być w miarę suchy, 2. jabłka obrać, pokroić w kostkę, na patelnię wlać łyżkę wody, dodać jabłka, chwilę smażyć aż jabłka zmiękną, dodać cukier i cynamon oraz do smaku sok cytrynowy, podgrzewać aż składniki się połączą, 3. na talerzu ułożyć porcje ryżu, dodać jabłka, smacznego