Do góry

Śniadania Przepis na:

Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 398 Ocena: 5463

Dodano:

Odsłon: 867

Pyszne, trochę zapomniane danie

Składniki

  • ryż 1/2 szkl
  • mleko 1 szkl
  • jabłko 2 szt
  • cukier brążowy
  • cynamon
  • sok z cytryny
  • cukier waniliowy, sól
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ryż z jabłkami

Przygotowanie

  1. 1. zagotować mleko ze szczyptą soli, wsypać ryż gotować do miękkości, w miarę potrzeby dolać odrobinę wody (ryż musi być w miarę suchy,
    2. jabłka obrać, pokroić w kostkę, na patelnię wlać łyżkę wody, dodać jabłka, chwilę smażyć aż jabłka zmiękną, dodać cukier i cynamon oraz do smaku sok cytrynowy, podgrzewać aż składniki się połączą,
    3. na talerzu ułożyć porcje ryżu, dodać jabłka,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 lutego 2018 No niestety, to fakt, że trochę zapomniany, ale nie przez nas ;)
Robimy zawsze wg przepisu babci ( ach, te babcie ) i ryż z jabłkami zapiekamy w formie 36x24, nakładają warstwy naprzemiennie, jabłka oczywiście w plasterkach :)

Pyszne jedzonko :D
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń