Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja do przygotowania mojej ryżanki postanowiłam użyć mleka ryżowe, które delikatnie podbiło smak płatków, a dla kontrastu kolorystyczne dodałam ziarna maku. Na wierz wylałam mus mango – tak dla osłody. Efekt? Zobaczcie sami!
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 8
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 774
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4079
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 8
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 774
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2084
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4079
Składniki
Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy płatki ryżowe i mieszamy. Musimy uważać aby ryżanka się nie przypaliła, ponieważ płatki dość szybko wchłaniają mleko. W razie potrzeby dolewamy kolejne porcje. Płatki gotujemy przez około 5 minut. Do gotowych płatków dodajemy mak i mieszamy.
Do blendera przekładamy cząstki mango i miksujemy na gładki mus.
Ryżankę podajemy na ciepło polana musem mango.