Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja do przygotowania mojej ryżanki postanowiłam użyć mleka ryżowe, które delikatnie podbiło smak płatków, a dla kontrastu kolorystyczne dodałam ziarna maku. Na wierz wylałam mus mango – tak dla osłody. Efekt? Zobaczcie sami!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15801
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4781
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 493
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15801
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4781
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 493
Składniki
Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy płatki ryżowe i mieszamy. Musimy uważać aby ryżanka się nie przypaliła, ponieważ płatki dość szybko wchłaniają mleko. W razie potrzeby dolewamy kolejne porcje. Płatki gotujemy przez około 5 minut. Do gotowych płatków dodajemy mak i mieszamy.
Do blendera przekładamy cząstki mango i miksujemy na gładki mus.
Ryżankę podajemy na ciepło polana musem mango.