Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki są idealne na deser lub słodkie śniadanie. Sprawdzą się jako danie zero waste - można do nich wykorzystać ryż pozostały z obiadu.
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13295
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 511
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9880
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13295
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 511
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9880
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mieszamy go z jogurtem, cukrem, cynamonem i 2 łyżkami kokosu. Do natłuszczonych foremek wykładamy połowę masy ryżowej, na to pokrojone owoce i na górę znów masę ryżową. Posypujemy pozostałym kokosem. Pieczemy w 160 stopniach przez 15-20 minut (do zarumienienia). Podajemy na gorąco.