Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanki są idealne na deser lub słodkie śniadanie. Sprawdzą się jako danie zero waste - można do nich wykorzystać ryż pozostały z obiadu.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 217
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 359
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mieszamy go z jogurtem, cukrem, cynamonem i 2 łyżkami kokosu. Do natłuszczonych foremek wykładamy połowę masy ryżowej, na to pokrojone owoce i na górę znów masę ryżową. Posypujemy pozostałym kokosem. Pieczemy w 160 stopniach przez 15-20 minut (do zarumienienia). Podajemy na gorąco.