Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na lekkie śniadanie na ciepło. Płatki ryżowe ze skórką limonkową podane z owocami.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 487
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 928
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 225
Składniki
Limonkę sparzamy. Ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Płatki ryżowe wrzucamy do gotującego się mleka, dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut, aż będą miękkie. Po ugotowaniu wyłączamy ogień, dodajemy śmietanę, sok i skórkę z limonki (można zostawić odrobinę do dekoracji). Mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kolejne 5 minut. Owoce kroimy i wykładamy na talerz. Dobrym pomysłem jest podgrzanie talerzy np w mikrofali. Wykładamy ryż i dekorujemy skórką.