Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny sposób na lekkie śniadanie na ciepło. Płatki ryżowe ze skórką limonkową podane z owocami.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7300
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2753
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20295
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7300
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2753
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20295
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 602
Składniki
Limonkę sparzamy. Ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Płatki ryżowe wrzucamy do gotującego się mleka, dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut, aż będą miękkie. Po ugotowaniu wyłączamy ogień, dodajemy śmietanę, sok i skórkę z limonki (można zostawić odrobinę do dekoracji). Mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kolejne 5 minut. Owoce kroimy i wykładamy na talerz. Dobrym pomysłem jest podgrzanie talerzy np w mikrofali. Wykładamy ryż i dekorujemy skórką.