Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna, prosta, szybka i bardzo smaczna. Każdy ma swój sposób na sałatkę rosyjską. U mnie wyszła prawie międzynarodówka, ale bardzo pyszna. Gorąco polecam.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 76
Smaki Grecji!
Odsłon: 117
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2133
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 76
Smaki Grecji!
Odsłon: 117
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2133
Składniki
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą i odrobiną pieprzu.
Na patelni rozgrzewamy 1 -2 łyżki oleju i przesmażamy rybę. W saganku gotujemy wodę z solą, do wrzącej wody wsypujemy mieszankę meksykańską i gotujemy 8-10 minut. Usmażoną rybę przekładamy do salaterki, oprószamy szczyptą soli i odstawiamy do przestudzenia. Ugotowane warzywa odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Rybę mieszamy z warzywami, doprawiamy solą i pieprzem.
Wygładzamy powierzchnię sałatki i smarujemy majonezem. Dekorujemy roszponką, natką pietruszki i kwiatami. Oczywiście wszystkie składniki są jadalne.