Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna, prosta, szybka i bardzo smaczna. Każdy ma swój sposób na sałatkę rosyjską. U mnie wyszła prawie międzynarodówka, ale bardzo pyszna. Gorąco polecam.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 547
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 901
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 647
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 547
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 901
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 647
Składniki
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą i odrobiną pieprzu.
Na patelni rozgrzewamy 1 -2 łyżki oleju i przesmażamy rybę. W saganku gotujemy wodę z solą, do wrzącej wody wsypujemy mieszankę meksykańską i gotujemy 8-10 minut. Usmażoną rybę przekładamy do salaterki, oprószamy szczyptą soli i odstawiamy do przestudzenia. Ugotowane warzywa odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia. Rybę mieszamy z warzywami, doprawiamy solą i pieprzem.
Wygładzamy powierzchnię sałatki i smarujemy majonezem. Dekorujemy roszponką, natką pietruszki i kwiatami. Oczywiście wszystkie składniki są jadalne.