Do góry

Śniadania Przepis na:

Sałatka rosyjska po mojemu

Sałatka rosyjska po mojemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 573 Ocena: 10265

Dodano:

Odsłon: 263

Rewelacyjna, prosta, szybka i bardzo smaczna. Każdy ma swój sposób na sałatkę rosyjską. U mnie wyszła prawie międzynarodówka, ale bardzo pyszna. Gorąco polecam.

Składniki

  • mrożonka mieszanka meksykańska 450 g
  • filet z miruny , morszczuka 150 g
  • sok z cytryny
  • zioła prowansalskie
  • sól, pieprz
  • majonez 3 łyżki
  • kwiaty begonii, natka pietruszki, roszponka
5-6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą i odrobiną pieprzu.

  2. Na patelni rozgrzewamy 1 -2 łyżki oleju i przesmażamy rybę.
    W saganku gotujemy wodę z solą, do wrzącej wody wsypujemy mieszankę meksykańską i gotujemy 8-10 minut.
    Usmażoną rybę przekładamy do salaterki, oprószamy szczyptą soli i odstawiamy do przestudzenia.
    Ugotowane warzywa odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia.
    Rybę mieszamy z warzywami, doprawiamy solą i pieprzem.

  3. Wygładzamy powierzchnię sałatki i smarujemy majonezem.
    Dekorujemy roszponką, natką pietruszki i kwiatami.
    Oczywiście wszystkie składniki są jadalne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 04 października Jeszcze nigdy nie slyszalam o salatce rosyjskiej, a szkoda, gdyz prezentuje sie pieknie :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń