Wypróbowany przepis na "Sałatkowa pasta na zimno"
Sałatkowa pasta na zimno
Składniki
- 1 op. makaronu typu świderki
- 1 cebula
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- kilka gałązek bazylii
- sól
- pieprz
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu
- 3 dag sera pleśniowego
- sól
- pieprz
Składniki
- 1 op. makaronu typu świderki
- 1 cebula
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- kilka gałązek bazylii
- sól
- pieprz
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu
- 3 dag sera pleśniowego
- sól
- pieprz

Etapy przygotowania
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do ostudzenia. Cebulę obierz i poszatkuj. Pomidorki opłucz, przekrój na połówki. Bazylię drobno posiekaj.
Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj pokruszony ser pleśniowy. Utrzyj starannie na gładki sos. Dopraw go do smaku solą i pieprzem. Makaron wymieszaj z cebulą, pomidorkami i bazylią. Polej sosem.
czas ok. 25 min; porcja – 320 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)
Ostatnio komentowane przepisy

Bardzo smaczna, pożywna zupa.
- Polska
- Włoska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3172
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2493
Ostatnio komentowane przepisy

Bardzo smaczna, pożywna zupa.
- Polska
- Włoska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Kapusta
- Fasolka
- Nabiał
- Przyprawy
- Czosnek
- Kolendra
- Płatki
- Dla zdrowia
Odsłon: 3172
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 2493


Składniki
- 1 op. makaronu typu świderki
- 1 cebula
- 20 dag pomidorków koktajlowych
- kilka gałązek bazylii
- sól
- pieprz
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu
- 3 dag sera pleśniowego
- sól
- pieprz
Makaron wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj według przepisu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą, pozostaw do ostudzenia. Cebulę obierz i poszatkuj. Pomidorki opłucz, przekrój na połówki. Bazylię drobno posiekaj.
Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj pokruszony ser pleśniowy. Utrzyj starannie na gładki sos. Dopraw go do smaku solą i pieprzem. Makaron wymieszaj z cebulą, pomidorkami i bazylią. Polej sosem.
czas ok. 25 min; porcja – 320 kcal, cena 1,90 złŹródło: Świat kobiety