Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycylijskie danie, przepis z programu Jamie gotuje po włosku.
patelnia z pokrywką
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5932
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1026
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 451
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5932
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154779
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1026
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 451
Składniki
Rybki się filetuje, zrobiłam to jak jeszcze nie do końca się rozmroziły- wtedy jest łatwiej. Odcina się łebek, brzuszek prawie sam wychodzi i wyjmuje się kręgosłup.
Rybki polewa się oliwą, lekko soli, posypuje chili. Układa się na chlebie i posypuje serem i kaparami. Potem lekko podsmaża się na patelni, aby spód był kruchy. W oryginale patelnia powinna trafić później do pieca ale wolałam patelnię przykryć pokrywką i zmniejszyć ogień. Wtedy tworzy się rodzaj mini piekarnika na patelni. Rybki i ser będą dobre po 10 minutach. Smaczne na zimno i ciepło a na pewno świetnie się prezentuje.
Smacznego :)