Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuszki na śniadanie. Wspaniale smakują z kakao.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425122
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10721
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 789
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425122
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10721
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać, utłuc dodać mąkę 1 jajko i przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszać, formować placuszki i pośrodku każdego kłaść farsz z twarogu zmieszanego z surowym jajkiem. Zacisnąć brzegi, panierować w mące. Smażyć z obu stron na oleju. Podawać na gorąco z kwaśną śmietaną lub masełkiem dobrego gatunku.