Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowa pasta kanapkowa to ciekawa alternatywa dla wszystkich, którym znudziły się standardowe dodatki: wędliny, twarożek czy ser w plastrach. Ta pasta jest połączeniem delikatnego twarogu z wyrazistej mozzarelli. Kremowości dodaje użycie śmietany kremówki, a całość przełamuje kwaskowatość ogórka kiszonego. Pasta stanie się ulubionym elementem każdego śniadania czy kolacji, także dla dzieci. Dodatkowo dostarcza dużej ilości białka – sprawdzi się więc zarówno u osób na diecie, jak i aktywnie uprawiających sporty.
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 766
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1559
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 309
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 766
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 54
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1559
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 309
Składniki
Twaróg przełóż do miski i zalej śmietaną. Rozdrobnij wszystko widelcem do uzyskania gładkiej masy. Ser mozzarella i ogórki kiszone zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Dodaj je do pasty. Odłóż na bok 2 gałązki natki pietruszki. Resztę posiekaj razem z czosnkiem bardzo drobno i wsyp do miski.
Wszystko wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Jeśli serowa pasta kanapkowa będzie zbyt gęsta, by można było ją swobodnie mieszać czy nakładać na kanapkę, dodaj łyżkę śmietany. Pastę podawaj ze świeżym pieczywem, udekorowaną odłożoną wcześniej natką pietruszki.