Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne kluski tym razem z gruszką i anyżem.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7685
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2865
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7685
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2865
Składniki
Porcja dla 3-4 osób. Gruszki obrać pokroić w średnią kostkę. Przełożyć na patelnię, skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem i anyżem. Twaróg rozgnieść w misce łyżką lub widelcem. Dodać jajko, sól, mąkę z kaszą, wymieszać łyżką. Następnie krótko wyrobić rękami na zwarte ciasto. Ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować jak na kopytka. Wałki krajać w ok.1,5 paski, każdy lekko spłaszczyć i zrobić palcem wgłębienie w środku. Gotować w lekko osolonej wodzie, 4-5 minut od wypłynięcia. W tym czasie wstawić patelnię na średni gaz i poddusić gruszki. Można je podlać wodą z klusek i ew. dosłodzić. Kluski wyjmujemy cedzakową łyżką na talerze i nakładamy gruszki.