Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb obsmażony w maśle to wspomnienia z dzieciństwa urozmaicony różnym dodatkami stanowi pyszny i pożywny składnik śniadania.
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29235
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2215
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 29235
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 2215
Składniki
2 jajka ugotować na twardo , obrać, przekroić na połowę. 2 jajka roztrzepać , doprawić solą i pieprzem. Sałatę pomidora umyć. Ser mozzarella pokroić w plastry, na niej ułożyć plastry pomidora i trochę ściętego szczypiorku. Na patelni rozgrzać masło, chleb zanurzać w roztrzepanym jajku, kłaść na rozgrzanym maśle , smażyć na rumiano z obu stron, pod koniec smażenia nałożyć po porcji utartego sera i zaczekać chwilę , aż się rozpuści.
Na talerzu układać kilka liści sałaty , na niej kromkę podsmażonego chleba , obok 3 porcje mozzarelli z pomidorem, 2 laski kabanosa, 2 ogóreczki, połówkę jajka posmarowanego majonezem oraz gałązeczkę bazylii.
Zamiast kabanosów można dodać porcję sałatki jarzynowej.