Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli grzybów pod każdą postacią :)
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42947
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 472
Przepis dnia
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 42947
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 472
Składniki
Boczniaki oczyścić lekko zwilżonym ręcznikiem papierowym (nie powinno się ich myć pod bieżącą wodą, bardzo szybko ją wchłoną i staną się gąbczaste). Włożyć je do miski i zalać mieszanką sosu sojowego i ketchupu, dodać liść laurowy, dokładnie pokryć wszystkie boczniaki w sosie i odstawić aż lekko go wchłoną. Cebulę pokroić w piórka, wrzucić na rozgrzany na patelni olej i podsmażać aż zmięknie. Następnie dodać boczniaki, całość podsmażyć. Na koniec doprawić świeżo mielonym pieprzem.