Śniadania Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26201
Dodano: 17.08.2019
Odsłon: 734
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Do smażącego się boczku dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę oraz kawałeczek papryczki chili. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku.
Gdy boczek i cebula będą ładnie podsmażone dodajemy pokrojone w kostkę gotowane ziemniaki. Smażymy około 10 minut i po tym czasie wbijamy jajka.
Mieszamy wszystkie składniki i smażymy do momentu ścięcia się jajek. Możemy posypać zieloną natką selera.
Podajemy na gorąco.
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

gochna55 20 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Mariolko to moje jedno z ulubionych Babcinych dań. W mojej rodzinie nazywa się to danie - jajecznica po chłopsku - i ziemniaki kroi się w plasterki. Ale czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Często robię taki obiad, a do tego kubek (koniecznie kubek - nie szklanka) zimnego, zsiadłego mleka. Czasem dodaję resztki wędliny i taki posiłek - to jajecznica od bogatego chłopa. Super, że przypomniałaś to danie - czasem lepsze niż schaboszczak :):)1 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 18 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszna kolacja.:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 17 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Ale musialo byc smacznie!3 Kto głosował? | Odpowiedz