Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, smaczny posiłek z wykorzystaniem pozostałych ziemniaków z obiadu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5351
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
Boczek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Do smażącego się boczku dodajemy pokrojoną w pół plastry cebulę oraz kawałeczek papryczki chili. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku.
Gdy boczek i cebula będą ładnie podsmażone dodajemy pokrojone w kostkę gotowane ziemniaki. Smażymy około 10 minut i po tym czasie wbijamy jajka.
Mieszamy wszystkie składniki i smażymy do momentu ścięcia się jajek. Możemy posypać zieloną natką selera.
Podajemy na gorąco. Smacznego!!!