Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z dodatkiem sera ricotta (można użyć serka homogenizowanego), z przepysznym sosem borówkowym
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5405
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9222
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 122
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 88
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 738
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5405
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9222
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 122
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 88
Składniki
Borówki, cukier i sok z cytryny włożyć do rondelka, gotować na średnim ogniu aż owoce zaczną się rozpadać a sos zgęstnieje.
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Dodać ricottę i jajka, wymieszać mikserem do połączenia składników. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać 2-3 łyżki mleka.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto, formować okrągłe placki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Placki podawać z kleksem jogurtu i sosem borówkowym.