Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z dodatkiem sera ricotta (można użyć serka homogenizowanego), z przepysznym sosem borówkowym
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 451
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5618
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 451
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5618
Składniki
Borówki, cukier i sok z cytryny włożyć do rondelka, gotować na średnim ogniu aż owoce zaczną się rozpadać a sos zgęstnieje.
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Dodać ricottę i jajka, wymieszać mikserem do połączenia składników. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać 2-3 łyżki mleka.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto, formować okrągłe placki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Placki podawać z kleksem jogurtu i sosem borówkowym.