Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z dodatkiem sera ricotta (można użyć serka homogenizowanego), z przepysznym sosem borówkowym
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Borówki, cukier i sok z cytryny włożyć do rondelka, gotować na średnim ogniu aż owoce zaczną się rozpadać a sos zgęstnieje.
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Dodać ricottę i jajka, wymieszać mikserem do połączenia składników. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać 2-3 łyżki mleka.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto, formować okrągłe placki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Placki podawać z kleksem jogurtu i sosem borówkowym.