Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki z dodatkiem sera ricotta (można użyć serka homogenizowanego), z przepysznym sosem borówkowym
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1437
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 209
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1437
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 209
Składniki
Borówki, cukier i sok z cytryny włożyć do rondelka, gotować na średnim ogniu aż owoce zaczną się rozpadać a sos zgęstnieje.
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Dodać ricottę i jajka, wymieszać mikserem do połączenia składników. Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać 2-3 łyżki mleka.
Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać ciasto, formować okrągłe placki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Placki podawać z kleksem jogurtu i sosem borówkowym.