Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pomysł na zdrowe i smaczne śniadanie.Placek owsiany to pełna wartości odżywczych propozycja idealna na początek dnia :)
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 53
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Składniki
Płatki owsiane zalewamy niewielką ilością wrzątku i odstawiamy na kilkanaście minut.Można je także zalać wodą i zostawić na noc.Następnie dodajemy jajka i roztrzepujemy masę widelcem. Patelnię natłuszczamy masełkiem i wylewamy na nią naszą owsianą masę i rozprowadzamy równomiernie. Placek smażymy na średnim ogniu kilka minut a gdy jego wierzch będzie ścięty przekładamy go łopatką na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilkę. Ja użyłam do smażenia patelni do naleśników takiej niskiej i placek idealnie się udał ;). Gotowy placek polewamy jogurtem i dekorujemy owocami u mnie były to jabłka i kiwi.