Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 30
Świąteczne smaki.
Odsłon: 65
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 30
Świąteczne smaki.
Odsłon: 65
Składniki
Obrałam topinambur i pokroiłam w kostkę.
Jaja wymieszałam z jogurtem, startym serem , doprawiłam sola pieprzem i suszonym czosnkiem.
Mieszankę wylałam na podsmażony topinambur. Uwaga- będzie gotowy już po 3-5 minutach- to nie ziemniaki. Zmniejszyłam ogień i całość przykryłam pokrywką. Trzeba poczekać aż masa zbieleje i się zetnie. Można lekko poruszać patelnią i zobaczyć czy masa jest już stała.
:D
Smacznego :)