Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 315
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1439
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 476
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1185
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 315
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1439
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 476
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1185
Składniki
Obrałam topinambur i pokroiłam w kostkę.
Jaja wymieszałam z jogurtem, startym serem , doprawiłam sola pieprzem i suszonym czosnkiem.
Mieszankę wylałam na podsmażony topinambur. Uwaga- będzie gotowy już po 3-5 minutach- to nie ziemniaki. Zmniejszyłam ogień i całość przykryłam pokrywką. Trzeba poczekać aż masa zbieleje i się zetnie. Można lekko poruszać patelnią i zobaczyć czy masa jest już stała.
:D
Smacznego :)