Do góry

Śniadania Przepis na:

Suflet z patelni z topinamburem

Suflet z patelni z topinamburem

Autor:

Przepisów i artykułów: 945 Ocena: 19312

Dodano:

Odsłon: 832

Lekko i smacznie!

Składniki

  • na dwie osoby
  • topinambur 20 dag
  • Salami opcjonalnie kilka plastrów
  • Jajo kurze 2 szt
  • Jogurt naturalny mały lub śmietana
  • Ser żółty twardy
  • Pieprz, sól, czosnek w proszku
  • Oliwa z oliwek do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Suflet z patelni z topinamburem

Przygotowanie

  1. Obrałam topinambur i pokroiłam w kostkę.

  2. Jaja wymieszałam z jogurtem, startym serem , doprawiłam sola pieprzem i suszonym czosnkiem.

  3. Mieszankę wylałam na podsmażony topinambur. Uwaga- będzie gotowy już po 3-5 minutach- to nie ziemniaki.
    Zmniejszyłam ogień i całość przykryłam pokrywką. Trzeba poczekać aż masa zbieleje i się zetnie. Można lekko poruszać patelnią i zobaczyć czy masa jest już stała.

  4. :D

  5. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 20 listopada 2021 Topinambur to bardzo smaczne i zdrowe warzywko, u mnie prawie zawsze zastepuje ziemniaki. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 13 listopada 2021 https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-frittata-z-topinamburem-porem-i-selerem-naciowym,159230,docherro.html
Do Docherro
a widzisz. zainspirowalam sie Twoim przepisem ale juz zapomnialam o tym napisac. sorki :DDD
Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 12 listopada 2021 Bajeczka, poproszę cztery porcje, jedna może być mniejsza ;) Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń