Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Składniki
Obrałam topinambur i pokroiłam w kostkę.
Jaja wymieszałam z jogurtem, startym serem , doprawiłam sola pieprzem i suszonym czosnkiem.
Mieszankę wylałam na podsmażony topinambur. Uwaga- będzie gotowy już po 3-5 minutach- to nie ziemniaki. Zmniejszyłam ogień i całość przykryłam pokrywką. Trzeba poczekać aż masa zbieleje i się zetnie. Można lekko poruszać patelnią i zobaczyć czy masa jest już stała.
:D
Smacznego :)