Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super rogaliki na świąteczny stół.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z cukrem, zarobić mąką i z ciepłym mlekiem, odłożyć w ciepłe miejsce.
Następnie połączyć z resztą składników: mąką, jajkami, śmietaną, smalcem i szczyptą soli.
Zarobić dokładnie ciasto ręką i odłożyć do ponownego wyrośnięcia
Urywać po kawałku ciasta i rozwałkować na stolnicy , wycinać ćwiartki lub ósemki.
Nakładać po łyżce marmolady i formować rogaliki.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i potrzymać do czasu nagrzania się piekarnika do 190 stopni.
Włożyć do piekarnik i piec około 35 minut do zrumienienia i lekko przestudzone posypać obficie cukrem pudrem.