Do góry

Śniadania Przepis na:

Świąteczne rogaliki

Świąteczne rogaliki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2344 Ocena: 14915

Dodano:

Odsłon: 1338

Super rogaliki na świąteczny stół.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Drożdże rozetrzeć z cukrem, zarobić mąką i z ciepłym mlekiem, odłożyć w ciepłe miejsce.

  2. Następnie połączyć z resztą składników: mąką, jajkami, śmietaną, smalcem i szczyptą soli.

  3. Zarobić dokładnie ciasto ręką i odłożyć do ponownego wyrośnięcia

  4. Urywać po kawałku ciasta i rozwałkować na stolnicy , wycinać ćwiartki lub ósemki.

  5. Nakładać po łyżce marmolady i formować rogaliki.

  6. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i potrzymać do czasu nagrzania się piekarnika do 190 stopni.

  7. Włożyć do piekarnik i piec około 35 minut do zrumienienia i lekko przestudzone posypać obficie cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń