Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne śniadanie, lunch, a nawet kolacja! Pochodzące z Tunezji danie, proste w swoim składzie, szybkim przygotowaniu i z dużą dawką energii!
Patelnia, łopatka/łyżka do mieszania
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 819
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Sparzyć pomidory i paprykę, obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę.
Na nieduża patelnię wlać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę podsmażyć.
Pomidory wraz z papryką dodać na patelnię, doprawić solą, pieprzem i przyprawami. Mieszać dosyć intensywnie, na większym ogniu, przez kilka minut. Jeśli chcemy bardziej zmiękczyć warzywa, wtedy dłużej smażymy ciągle mieszając. W przypadku gotowego sosu ze słoiczka mieszamy, aż dobrze się zagrzeje.
Na koniec wbijamy jajeczko, doprawiając je solą i pieprzem. Przykrywamy pokrywką i na małym ogniu gotujemy jeszcze przez ok. 3 min.
Patelnie przenosimy na deseczkę, posypujemy całość młodymi listkami, można dodać jeszcze kosteczki fety. Szamiemy razem z bagietką, jeśli ktoś lubi to grzaneczkami podsmażonymi na oliwie. I już! Smacznego :) P.S. Specjalnie dla Franka :)