Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na śniadanie... przepyszna szakszuka na bogato. Nie jest to tradycyjna szakszuka, czyli jajka w pomidorach, ale zrobiona według mojego przepisu z mnóstwem warzyw, bo znajdziecie w niej bakłażan, cukinię, pieczarki, pomidory, szalotkę, czosnek, przyprawy no i jajka. Wyobraź sobie, jakie to było dobre :-)
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 63
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 69
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 66
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 63
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 69
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 66
Składniki
Bakłażan i cukinię pokroić w kostkę, pieczarki w talarki, cebulę w paski, pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Na patelni podsmażyć cebulę i wrzucić pieczarki, następnie cukinię i bakłażan, dalej smażyć, potem dodać pokrojone w kostkę pomidory i drobno krojony czosnek. Smażyć do miękkości. Pod koniec dodać passatę pomidorową, doprawić solą, pieprzem i papryką. Na patelni zrobić dwa dołki, czyli rozgarnąć warzywa i wbić po jednym jajku, trochę je posolić. Patelnię przykryć pokrywą i dusić kilka minut aż jajka się zetną. Gotową szakszukę posypać listkami pietruszki. No i śniadanie gotowe :-) SMACZNEGO!!!