Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie bułeczki twarogowe, idealne na śniadanie. Bez drożdży, długiego wyrabiania i czekania, aż ciasto wyrośnie.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 843
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 843
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1431
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia. Twaróg przełożyć do miski. Wlać olej. Wbić jajko i wsypać sól.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać do sera. Zagnieść szybko na gładkie ciasto. Formować okrągłe bułeczki i kłaść na foremkę. Posypywać sezamem, makiem i ziarnami. Piec w nagrzanym piekarniku 15-20 minut na złoto.