Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzyby enoki można zastąpić pieczarkami, choć te nie są tak kremowe i maślane w smaku.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5960
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 750
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 822
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5960
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 750
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 822
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzuć cebulkę, czosnek, imbir i chili – smażyć pół minuty.
Dodać sos sojowy, szpinak, grzyby enoki i sezam – smażyć około 2 minuty. Zdjąć z ognia, skropić sokiem z limonki.
W międzyczasie na drugiej patelni usmażyć jajka sadzone.
Podawać całość razem z jajkiem.