Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne tosty francuskie idealne na leniwe i słodkie śniadania!
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 25
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 57
Pyszna wilgotna i szybka w przygotowaniu babka o smaku piernika .
Odsłon: 25
Szybka i smaczna babka na oleju nie tylko na święta , możesz ją również upiec...
Odsłon: 57
Składniki
Jajka wbijamy na głęboki talerz, dolewamy mleko, wsypujemy cukier i cynamon i dokładnie wszystko roztrzepujemy. Chałkę kroimy na plastry o grubości 2-3 cm. Każdą z nich z boku możemy lekko naciąć wzdłuż po środku (aby stworzyć niewielką kieszonkę) i umieścić tam kostkę czekolady (podczas smażenia czekolada się rozpuści i tosty zyskają płynne czekoladowe nadzienie). Następnie kromki moczymy w mleku z jajkami. Im bardziej sucha będzie chałka, tym tosty będą smaczniejsze, bo wchłoną więcej płynu. Potrzymajcie kromki w mleku z każdej strony przynajmniej po 15-20 sekund, żeby środek miał okazję nasiąknąć.
Rozgrzewamy na patelni masło i kiedy się rozpuści, układamy na nim nasze mokre kromki. Smażymy z każdej strony na niezbyt mocnym ogniu przez kilka minut, pilnując, by masło się nie spaliło. Kiedy będą złociste, wyciągamy tosty na talerz. Podajemy od razu póki gorące z ulubionymi dodatkami.
Przepisy Śniadania
Śniadania
Biała kiełbasa zapiekana z cebulę, jabłkiem i śliwkami
Śniadania
Świąteczna focaccia
Śniadania
Śniadaniowe grzanki ze szpinakiem i jajkiem sadzonym
Śniadania
Pikantna kula serowa
Biała kiełbasa zapiekana z cebulę, jabłkiem i śliwkami
Nie wyobrażam sobie świąt bez białej kiełbasy :) W takim wydaniu, pieczona z...
Odsłon: 476
Świąteczna focaccia
Włoskie pieczywo na Polskim stole i w koszyczku. U mnie to właściwie wielkano...
Odsłon: 204